Обласний огляд колективів художньої самодіяльності

  • 811

10 червня 2021 року з нагоди 25-ої річниці прийняття Конституції України та 30-ої річниці Незалежності України у Фруктівському сільському будинку культури відбувся обласний огляд колективів художньої самодіяльності та майстрів народного мистецтва Новенської сільської ради.

На розгляд оглядової комісії була представлена експозиція виставки 17 майстрів народного мистецтва Новенської громади, на якій презентовано роботи у техніках в'язання, вишивки хрестиком, бісером, лялькарства, художньої обробки деревини.

З гідністю громаду представив Народний аматорський фольклорний ансамбль «Веснянка» Данило-Іванівського сільського будинку культури під керівництвом Тетяни Сергєєвої. Створений у 1973 році ансамбль сприяє відродженню, збереженню та розвитку національного автентичного фольклору. З неперевершеною майстерністю були виконані пісні «Моя Україна»,  «Розвивайся, зелений байраче», «Ой, у полі жито», попурі «Історія кохання». Справжнє захоплення та милування викликала у глядачів побутова сценка «Вечорниці», сповнена мудрістю, іскристим народним гумором, красою та силою української пісні.

Аматорський Народний хор Фруктівського сільського будинку культури під керівництвом Олександра Роганова зачарував та прихилив серця шанувальників пісні дивовижним розмаїттям голосів, самобутністю та високохудожністю виконання, душевною відкритістю та чистотою (пісні «Козак гуляє весілля», «А я все дивлюся», «Єднаймося, люба родино»).

 Яскравим та запальним став виступ тріо «Веселка» Фруктівського сільського будинку культури з піснею «Синє небо – жовте поле». Не залишило байдужим виконання пісні «Маки червоні» дуетом «Карнавал» Фруктівського СБК.

Фінальним акордом огляду стала натхненна авторська пісня  «Новенська спільнота» (музика – Тетяна Сергєєва, слова – Лариса Нонкєва) у виконанні аматорського Народного хору та Народного аматорського фольклорного ансамблю «Веснянка».

Висловлюємо щиру вдячність працівникам Данило-Іванівського СБК, Фруктівського СБК, Новенського та Долинського сільських клубів за високий рівень організації обласного огляду на території сільської ради. Велика шана народним умільцям, які представили свої вироби на виставку та продемонстрували великий потенціал для розвитку нашої громади. Окрема подяка керівникам та членам художніх колективів за майстерність, професіоналізм та  неповторні хвилини душевного задоволення від перегляду виступів.

Фото без опису

 

 

Корисні посилання