Перевірка готовності закладів освіти Новенської сільської ради до початку нового навчального року

  • 987

 

 

20 серпня 2021 року робочою групою, до складу якої увійшли працівники відділу освіти та культури, Мелітопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, Мелітопольського РУ ГУ ДСНС України у Запорізькій області, відокремленого підрозділу «Таврійський міжрайонний відділ ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», голова Мелітопольської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України, здійснено огляд закладів освіти Новенської сільської ради.

Під час огляду було перевірено стан дотримання закладами дошкільної та загальної середньої освіти вимог чинного законодавства України в галузі освіти, охорони праці, пожежної та техногенної безпеки, санітарно-епідеміологічних та медичних вимог безпеки щодо освітнього середовища. Оглянуто дидактичну базу навчальних кабінетів, оновлення наочності в класних кімнатах, коридорах, бібліотеках, стан спортивних споруд тощо.

Хочеться відзначити належний рівень підготовки закладів освіти до початку нового 2021/2022 навчального року, проте є над чим працювати надалі. Так, наприклад, нагальним питанням залишається реалізація заходів з протипожежної безпеки у закладах освіти.

Особлива увага приділяється підготовці початкової ланки до впровадження концепції Нової української школи. За кошти державної субвенції та місцевого бюджету відділом освіти та культури проводиться закупівля сучасних меблів, комп’ютерного та дидактичного обладнання для учнів 1-х класів.

Варто зазначити, що у справі підготовки до нового навчального року заклади освіти плідно співпрацюють із сільською радою, приватними підприємцями, сільськогосподарськими підприємствами та батьківською громадськістю.

Педагогічні працівники та обслуговуючий персонал творчо та відповідально виконали роботу для того, щоб 1 вересня гостинно зустріти дітей  у стінах безпечних та комфортних закладів освіти.

 

Корисні посилання