Увага! Важлива інформація!

  • 984

Про стан поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Мелітопольського району

 

          Стан епідемічної ситуації щодо COVID-19 на території Мелітопольського району викликає велике занепокоєння.

          Аналіз даних захворюваності населення на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARSoV-2, свідчить, що в період місяця (з 06 вересня по 10 жовтня 2021 року)  в Мелітопольському районі показник захворюваності (1388 осіб) перевищив аналогічний показник за весь літній період в 10 разів.

          Згідно з даними Державної установи «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров`я України» в період 06.09. – 12.10.2021 кількість летальних випадків серед населення району, хворих на гостру респіраторну інфекцію COVID-19, складає 39 чоловік при тому, що за весь період пандемії, а це півтора року, від зазначеної хвороби померли 334 мешканця району.

За статистичними даними спостерігається збільшення показника захворюваності серед дітей та осіб віком від 35 до 50 років.

На сьогоднішній день в м. Мелітополі перевантажені всі медзаклади визначені для лікування хворих на коронавірусну хворобу, тому додатково надано статус «ковідних шпиталів» Якимівській центральній районній лікарні та Веселівській багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування.

Станом на 12.10.2021 перебувають на лікуванні в шпиталях для хворих на COVID-19:

  • у закладах охорони здоров`я міста Мелітополя317 осіб;
  • на базі Якимівської центральної районної лікарні – 45 осіб ;
  • на базі Веселівської багатопрофільної лікарні – 7 осіб.

Чисельність госпіталізованих стрімко зростає, однак  статистичні спостереження підтверджують, що протягом вересня лише 3% від загальної кількості захворівших були вакциновані та перебували на амбулаторному лікуванні.

Тож на сьогодні вакцинація продовжує залишатись єдиним шляхом до подолання пандемії COVID-19.

В Мелітопольському районі створені всі умови для вакцинації населення від COVID-19: діють 39 пунктів щеплення, на території міста Мелітополя організовано Центр масової вакцинації населення від COVID-19, в наявності всі типи вакцин: Векторна (рекомбінантна) — AstraZeneca (Vaxzevria, CoviShield та SKBio); Інактивована (вакцина з неактивним вірусом) — CoronaVac/Sinovac Biotech; мРНК-вакцина — Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Проте, загальний показник вакцинації населення району далекий від оптимістичного і  становить 18,1 % від загальної кількості дорослого населення.

На період карантину обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів, а також закладів освіти та наукових установ.

До цього переліку також планується включити працівників усіх державних установ, організацій та підприємств, соціальних працівників та працівників поштових послуг. 

Станом на 12.10.2021 року вакциновано працівників Мелітопольського району:

  • районної державної адміністрації – 81%;
  • працівників органів місцевого самоврядування - 57,9%;
  • працівників закладів охорони здоров`я - 80%
  • працівників закладів освіти - 85,6%;

 

Протистояти поширенню COVID-19 реально.

Прийдіть до пункту щеплення! Вакцинуйтеся!

Бережіть одне одного!

 


Корисні посилання