ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ ВПЕВНЕНО ПРЯМУЄ У “ЖОВТУ ЗОНУ”

  • 456

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Про це на щоденому ковідному брифінгу заявив перший заступник голови ЗОДА Володимир Шустов.

На сьогодні продовжує лікуватись 18 880 - пацієнтів. Порівнюючи з даними минулого місяця, коли мали показник 29.тис.хворих, то бачимо, що кількість хворих зменшується,  ситуація потроху стабілізується  і такими темпами ми скоро повинні вийти з “червоної” зони. Варто пам'ятати,  попри те, що в Україні в цілому і в нашій області, зокрема, вже три тижні поспіль знижується кількість нових захворювань, госпіталізацій і смертей внаслідок ковіду, небезпека нікуди не відступила, - зазначив посадовець.

 

З початку пандемії кількість смертей в Україні сягнула 88,5 тисяч осіб. З розрахунку на 3,5 мільйони людей, яким було  діагностовано цю хворобу, летальність від Ковід-19 в Україні становить понад 2,5%.

  • Якщо ви не хочете потрапити до цих 2,5%, важко перехворіти, довго відновлюватися чи лікувати різноманітні ускладнення коронавірусної хвороби - зробіть щеплення. Особливу увагу треба звернути людям, які вже перехворіли на Ковід або мають важкі  хвороби, такі як туберкульоз чи інші захворювання легенів, - наголосив Володимир Шустов. 

В Україні готується план роботи центрів вакцинації проти COVID-19 у період новорічно-різдвяних свят.  Наразі в Україні зроблено понад 20 млн щеплень: 13 млн осіб вакциновані однією дозою, 11 млн – двома. До кінця року в країні розраховують досягнути показника 30 млн щеплень.

Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов додав: 

  • Саме для того, щоб не зупинятися на досягнутому,  не збавляти темп, зараз і розробляється цей план спільно з Міністерством охорони здоров’я  щодо вакцинації й у святкові дні. Це робиться для того, щоб усі центри вакцинації працювали, а люди у вільний час мали змогу прийти та щепитися. А вже через декілька місяців можна буде говорити про  бустерну вакцинацію. Ще раз нагадаю, що в Україні вже кілька днів діють оновлені карантинні обмеження  (з 6 грудня). Сподіваюсь, усі розуміють, що  насамперед вони спрямовані на захист населення від інфікування коронавірусом, а не на обмеження прав громадян. 

Записатись до центру масової вакцинації можна онлайн через медичну інформаційну систему (МІС), в додатку Helsi або за телефонами лабораторного центру. Нагадуємо, що на спеціалізованому сайті  vaccination.covid19.gov.ua є дані про всі центри імунізації України. Крім цього, ви також можете знайти відповіді на всі питання,  пов'язані з вакцинацією.  

Зараз в області в наявності і використовуються всі доступні в Україні чотири  вакцини проти коронавірусної хвороби -  Короновак, Комірнаті (Пфайзер), Астра-Зенека та Модерна.


 

Департамент культури та інформаційної політики

Корисні посилання