Увага! Важлива інформація!

  • 352

 

 

               ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ ПТИЦІ :

  1. Недопущення  контакту  домашньої  птиці  з  дикими  птахами, недопущення  домашньої  птиці  до  відкритих водойм, не допущення  розробки  мисливських  трофеїв на  території  приватних  дворів  та  згодовування  відходів  від  них домашнім  тваринам та птиці.
  2. Утримувати домашню птицю в умовах, що виключають її контакт зі сторонньою птицею.
  3. Завезення нової птиці необхідно здійснювати тільки з благополучних щодо пташиного грипу областей і районів.
  4. Забезпечити належні санітарні умови утримання домашньої птиці. З цією метою слід регулярно проводити чистку приміщень, де утримується птиця, з подальшою їх дезінфекцією.
  5. Догляд за птицею слід здійснювати тільки в спеціально відведених для цієї мети одязі та взутті, які необхідно регулярно прати і чистити.
  6. Використовувати лише якісні та безпечні корми для птахів, не закуповувати корми без гарантії їх безпеки. Корми для птахів зберігати виключно в місцях, недоступних для синантропної і перелітної птиці (горобців, галок, голубів тощо).
  7. Перед початком згодовування корм слід піддавати термічній обробці (проварювати, запарювати).
  8. При забої та обробці птиці слід якомога менше забруднювати навколишнє середовище кров’ю, пір’ям та іншими продуктами забою.
  9. На вимогу представників ветеринарної служби надавати домашню птицю для огляду і вакцинації.
  10. Про всі випадки захворювання і падежу домашньої птиці, а також при виявленні місць масової загибелі дикої птиці на полях, в лісах та інших місцях необхідно негайно повідомляти ветеринарну службу та адміністрацію населеного пункту.

У випадку захворювання або загибелі птиці необхідно терміново інформувати державні установи Держпродспоживслужби та ветеринарної медицини        

тел. 43-61-81,   ел. пошта –   melitopolvet@ukr.net

 

 

Фото без опису

 

 

              

Корисні посилання