21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи

  • 53

Фото без опису

21 листопада в Україні  відзначається День Гідності та Свободи.

Відзначання цього дня у 2023 році, 10 річницю «Революції Гідності (Євромайдан)» має пройти під гаслом «ЗАРЯДЖЕНІ ГІДНІСТЮ І ЖАГОЮ СВОБОДИ». Це гасло присвячене українцям, що виборюють свободу, обставини, у яких живе країна останні 10 років, а також демонструватиме мотивацію та непереборну силу спротиву нашого народу.

10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін. Їх тригером стало продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу.

10 років тому ми продемонстрували Європі та всьому демократичному світові, що бачимо наше майбутнє в Європейському Союзі та що за це майбутнє ми готові боротися.

10 років тому ми зафіксували історію нашої першої перемоги у цій війні – Революції Гідності. Потужність, єдність і масовість громадянського спротиву, самопожертва Героїв Небесної Сотні не залишили проросійській диктатурі шансу в Україні.

10 років тому ми сформулювали нашу національну ідею – Гідність і Свобода України.

Більше дізнатися про День Гідності та Свободи можете за посиланням.

В цей не легкий для нас час, коли ворог нищить наші міста та села, коли темрява вийшла на зовні – ми з гідністю відстоюємо нашу землю, нашу волю та нашу свободу!

 

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!!!

Корисні посилання