ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА ЗИМОВИХ ВОДОЙМАХ ПІД ЧАС СВЯТКУВАННЯ ВОДОХРЕЩА

  • 57

Дотримуйтесь правил безпечної поведінки на свято Водохреща!

Водохреще є одним з найважливіших церковних свят у році, яке фактично завершує різдвяний цикл. У цей день віряни відзначають хрещення Ісуса Христа в річці Йордан та його явлення народу як Спасителя та Месії. З 2024 року це свято тепер вшановуватимуть 6 січня.

На свято Водохреща православні всього світу запасаються святою водою та купаються у водоймах. З кожним роком кількість бажаючих скупатися на світанку в крижаній воді збільшується. Щороку трапляються чимало випадків загибелі людей на водних об’єктах у зимовий період, тому звертаємося із проханням бути обачливими та обережними!

Головні заборони:

Категорично заборонено пірнати в крижану воду людям, які мають серцеві захворювання, астму, ожиріння, бронхіт, гайморит, а також мають хвороби, внаслідок яких може виникнути судомний синдром. Не можна купатися і людям, у які є алергія на холод. Також від купання варто утриматися маленьким дітям і людям похилого віку. Краще уникнути купання, якщо у вас гіпертонія або стенокардія, адже низький артеріальний тиск може призвести до непритомності.

Закликаємо вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах під час Водохреща і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.Фото без опису

Корисні посилання