210-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

  • 21

Фото без опису

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Його життя – це одвічна боротьба за волю українців, а його творчість – невичерпна скарбниця мудрості, правдивої совісті української нації, патріотизму та волелюбності.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне.

Шевченко писав про живе, про болюче, про неминуче. Кобзар знав майбутнє. Сьогодні, коли наш народ героїчно дає чергову відсіч російському окупанту, виборює свободу та незалежність ціною крові наших захисників та захисниць, вірші поета, його заклики, пророцтва та заповіт є актуальні, як ніколи.

З огляду на важливість належного відзначення 210-річчя від дня народження видатного українського поета, художника Тараса Григоровича Шевченка МКІП у співпраці з Харківською академією дизайну і мистецтв створили нову айдентику.

Про це повідомили у пресслужбі МКІП.

Відомство опублікувало пакет візуальних матеріалів, які безкоштовно можна використовувати як єдину айдентику до відзначення події.

Авторами стали студенти Харківської академії дизайну і мистецтв (ХДАДМ) - Анна Ротченкова, Аліна Тимошенко, Анастасія Капустіна та Софія Клименко.

Керівником проєкту став дизайнер-графік, професор Харківської державної академії дизайну та мистецтв Володимир Лесняк.

Корисні посилання