В межах проєкту “ШЛЯХ ДОДОМУ” станом на 23 квітня 2024 року повернено на територію вільної України 89 дітей, які були депортовані у рф або на непідконтрольні уряду України території

  • 23

 

В межах проєкту “ШЛЯХ ДОДОМУ” станом на 23 квітня 2024 року повернено на територію вільної України 89 дітей, які були депортовані у рф або на непідконтрольні уряду України території.

 

Всі шляхи ведуть додому!

В умовах війни та підступних кроків росії важко торувати шлях для тих, хто залишається в окупації та депортації. Тисячі українських дітей потребують нашої допомоги. Ворог нав’язав їм російське громадянство, створив перешкоди для возз’єднання цих дітей із батьками та Батьківщиною.

ГС” Українська мережа за права дитини”, державні органи влади, донори, інші громадські організації щодня працюють у синергії над поверненням українських дітей.

 

Чимало дітей через різні причини опинилися на захоплених росіянами територіях без

біологічних батьків, і рф перешкоджає вивезенню цих дітей на вільну територію

України для возз’єднання з рідними сім’ями.

 

Команда проєкту:

● шукає та повертає додому українських дітей, переміщених у рф або на

непідконтрольні уряду України території.

● працює над створенням ефективного й максимально безпечного алгоритму

повернення/вивезення дітей;

● супроводжує сім'ї після возз’єднання з дитиною шляхом роботи з ними соціальних

працівників, фахівців соціальної роботи, кейс-менеджерів, психологів.

 

За кожною цифрою – доля конкретної дитини, чиї права, добробут, а часом і життя, поставлені на карту.

Якщо ви знаєте дитину, яка перебуває на тимчасово окупованій території чи в росії і хоче повернутися в Україну: телефонуйте за номером 050 015 58 46, пишіть в особисті повідомлення у Facebook Українська мережа за права дитини або на електронну адресу ucrn.office@gmail.com

 

 

«ШЛЯХ ДОДОМУ» – проєкт ГС “Української мережі за права дитини”, спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених в рф або на непідконтрольні уряду України території, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків.

 

Партнери проєкту: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Офіс Омбудсмана України, Благодійний фонд EDUKIDS, Медійна ініціатива за права людини.

Корисні посилання