Звернення начальника Новенської сільської військової адмістрації до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

  • 17

Фото без опису

 

Шановна спільното, дорогі земляки!

 

Вітаю всіх з  Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945  років. Минулого року Україна приєдналася до європейської традиції відзначення цієї дати, бо для Європи 8 травня –  це точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, а не нав’язаний тоталітарним режимом радянського союзу тріумф переможців над переможеними. Пам’ять про війну – це не про культ перемоги, це – про вміння цінувати мир та захищати його всіма розумними засобами.

У цей день Україна традиційно вшановує кожного, хто боровся з нацизмом: військових і мирне населення, загиблих і тих, хто постраждав від бойових дій та окупації міст і сіл.

Українська земля була місцем масштабних битв і найзапеклішого спротиву. Втрати українців у Другій світовій склали близько 8 мільйонів осіб.

Ми схиляємо голови перед кожним, хто поклав життя на олтар перемоги, хто відстоював рідну землю та право жити на ній.

На жаль, як свідчать реалії, не всі зробили правильні висновки з трагедії минулого століття. У російській федерації відзначення перемоги над нацизмом перетворили на потворне явище «побєдобєсія», метою якого є пропаганда війни та ствердження права розпоряджатися долею інших народів. 

Третій рік поспіль Росія здійснює безчесну незаконну агресію на території України. І знову палає земля, зникають цілі села та міста, гинуть люди, а частина території України знову окупована фашистами, у  яких тепер  інша назва - «рашисти».

Українці – мирний працьовитий  народ, якому не притаманна агресія. Ми не готувалися до війни, ми мріяли про інше: будували нові дороги, відкривали нові амбулаторії, вкладалися у сучасне обладнання для  навчальних закладів, здобували спортивні перемоги, дбали про те, щоб наші діти мали краще майбутнє та невичерпні можливості.

Тому 24 лютого 2022 року ми не були готові до підлого вторгнення сусіда, який весь час говорив про «братні народи». Але, ми витримали цю навалу і довели всьому світу, що українці здатні дати гідний опір і протистояти ворогові, що волелюбний  козацький дух і досі нам притаманний.

Сьогодні українці зі зброєю в руках захищають не лише свою країну, а й Європу, і дають шанс на створення нової, більш справедливої, світової системи безпеки, на побудову більш тривкого миру.

Наша мета - перемога над Росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії росіян проти будь-кого на планеті.

Я впевнена, що після перемоги у російсько-українській війні наша держава та український народ отримають нове державне свято перемоги над рашизмом, що об’єднає все суспільство.

А сьогодні я з вдячністю хочу сказати: вічна слава всім, хто боровся в ті роки і бореться зараз за справедливість та мир.

Низький уклін і глибока шана ветеранам та всім, хто захищає наш сьогоднішній день і виборює майбутній.

Від щирого серця бажаю вам здоров’я та довголіття. Нехай у ваших серцях ніколи не згасає вогник надії на щасливе майбутнє нашої країни.

Слава Україні!

Слава воїнам світла, воїнам добра!

🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Корисні посилання