Тарілка здорового харчування

  • 80

                                                                                            Фото без опису

 

 

Тарілка здорового харчування

Хочемо розповісти вам про тарілку здорового харчування. Тарілка здорового харчування складається з п’яти секторів а саме Овочі, Фрукти, Цільнозернові, Нежирний білок, Здорові жири.

Розглянемо кожен з секторів:

-  Овочі (50%): Заповніть цей сектор різноманітними овочами - джерелом вітамінів, мінералів та клітковини.
-  Фрукти (25%): Додайте фрукти, багаті на вітаміни, мінерали, клітковину та натуральні цукри для енергії.
-  Цільнозернові (25%): Їжте цільнозернові продукти, багаті на клітковину, вітаміни групи B та залізо, для ситості та покращення травлення.
-  Нежирний білок (20%): Включіть рибу, птицю, бобові та горіхи - джерела білка, необхідного для росту та відновлення тканин.
-  Здорові жири (5%): Додайте оливкову олію, авокадо, горіхи та насіння - джерела корисних жирів для здоров'я серця, мозку та шкіри.

Які переваги такої тарілки? 

Тарілка здорового харчування має дуже легкий в розуміння та використанні. Тарілка допоможе зробити прийом їжі збалансованим та корисним, дасть можливість адаптувати їжу під потреби організму. Такий вид розподілення харчування використовують під час схуднення та підтримці ваги. 

Для того щоб почати харчуватись за такою технологією нам необхідно: взяти тарілку 22-25 см, поділити на 5 секторів про які ми вже казали, заповніть сектори їжею згідно пропорцій, необхідно вибирайте різноманітні продукти з кожної групи, готувати їжу необхідно здоровими способами (наприклад: тушкування, водяна баня, запікання) намагатись менше використовувати смажену їжу на олії, робіть прийом їжі усвідомлено.

Як заключення хочеться сказати тарілка здорове харчування – це не дієта, а спосіб життя! 

Зробіть його частиною вашого життя, щоб покращити самопочуття, підвищити рівень енергії та знизити ризик хронічних захворювань.

Корисні посилання